Markovské řetězce a stochastické matice - Kapasný, Juraj; Pokora, Ondřej, 1981-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2012)
V této bakalářské práci se na začátku věnuji základem Markovských řetězců. K popisu těchto řetezců využívám stochastické matice, a proto je tato práce zaměřena na řetězce s diskrétním časem. V druhé části je uveden přehled důležitých vlastností těchto řetězců a Markov Chains Monte Carlo jako jejich aplikace. Při příkladech využívám statistický software Matlab.
The begining of this bachelor thesis is dedicated to basics of Markov chains. For the descrition of chains I use stochastic matrices, therefore this thesis is focused on Markov chains with discrete time. The second part provides the overview of important properties of these chains and Markov Chains Monte Carlo as their applications.
Vedoucí práce: Ondřej Pokora
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: Markovovy procesy; Markovovy řetězce; stochastické procesy; Markov chain; Markov Processes; stochastic processes; bakalářské práce; bachelor's theses