Markovské řetězce a stochastické matice - Kapasný, Juraj (2012)
V této bakalářské práci se na začátku věnuji základem Markovských řetězců. K popisu těchto řetezců využívám stochastické matice, a proto je tato práce zaměřena na řetězce s diskrétním časem. V druhé části je uveden přehled důležitých vlastností těchto řetězců a Markov Chains Monte Carlo jako jejich aplikace. Při příkladech využívám statistický software Matlab.