Konvergence číselných řad - teorie a příklady - Dížková, Martina (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá základními poznatky o číselných řadách, zejména jejich konvergencí a řešením modelových příkladů, které se této problematice věnují. První kapitola je věnována základní terminologii číselných řad, i s důkazy jsou uvedena nejdůležitější kritéria konvergence, včetně Raabeova, Abelova a Dirichletova kritéria. Ve druhé části jsou ukázky aplikace teoretických výsledků ve formě samostatně řešených příkladů převzatých ze sbírky B. P. Děmidoviče.