Slupkové galaxie - Mázlová, Jana (2011)
V předložené práci studuji slupkové galaxie. První část se věnuje samotným slupkám, zaměřuje se na jejich historii zkoumání, vzhled, výskyt a barvu. Dále se věnuje modelům vzniku těchto útvarů a metodě jejich zpracování pomocí mediánu. V poslední kapitole pak předkládám svá vlastní zpracování a výsledky. Ke zpracování jsem využivala snímky z Hubbleova vesmírného dalekohledu a primárním úkolem bylo na těchto snímcích najít ony slabé, slupkám podobné struktury nacházející se okolo eliptických galaxií.