Výnosové křivky a jejich využití ve finanční praxi - Pečinková, Lucie; Červinek, Petr, 1977-; Masarykova univerzita. Ústav matematiky a statistiky (2012)
Bakalářské práce „Výnosové křivky a jejich využití ve finanční praxi" se věnuje problematice výnosových křivek dluhopisů. První část je věnována vymezení dluhopisů a způsobu jejich oceňování. Hlavní důraz je kladen na samotnou výnosovou křivku, její definici, tvary, typy, metody konstrukce a teoretické přístupy vysvětlující její tvar. Poznatky jsou aplikovaný na konstrukci několika výnosových křivek.
Bachelor´s thesis „Yield curves and thein use in financial praxis" is dealing with bond yield curves and the related issues. The first part is concerned with the definition of bonds and methods of their valuation. The main emphasis is put on the yield curve as such, its definition, shape, types, methods of construction and theoretical approaches explaining the shape of yield curve. The findings identified are then applied to the construction of several yield curves.
Vedoucí práce: Petr Červinek
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: dluhopisy; bonds; bakalářské práce; bachelor's theses