Výnosové křivky a jejich využití ve finanční praxi - Pečinková, Lucie (2012)
Bakalářské práce „Výnosové křivky a jejich využití ve finanční praxi" se věnuje problematice výnosových křivek dluhopisů. První část je věnována vymezení dluhopisů a způsobu jejich oceňování. Hlavní důraz je kladen na samotnou výnosovou křivku, její definici, tvary, typy, metody konstrukce a teoretické přístupy vysvětlující její tvar. Poznatky jsou aplikovaný na konstrukci několika výnosových křivek.