Přesnost fotometrie v závislosti na expoziční době - Květoň, Jiří (2011)
Cílem této práce je určit vliv různých expozičních časů astronomických snímků napřesnost fotometrických měření. Dále určit změny koeficientů v transformačních vztazích do standardního fotometrického systému a jakým způsobem jsou jejich chyby závislé na expozičním čase. Je také nutné rozhodnout jaké tvary transformačních vztahů jsou vhodné, jestli pouze lineární závislosti, nebo polynomické závislosti. Případně také porovnat přesnost různých metod určení transformačních koeficientů. Konkrétně srovnání metody regresní analýzy a iterační analýzy. Všechna měření jsou provedena na otevřené hvězdokupě M67, ve které jsou zvoleny standardní hvězdy. Snímky byly pořízeny na univerzitní hvězdárně na Kraví hoře.