Zhodnocení působení Agrární komory na rozvoj zemědělství a venkova - Otáhal, Jan (2012)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení působení Agrární komory České republiky na rozvoj zemědělství a venkova. Úvodní část se věnuje právní úpravě a statutu Agrární komory včetně její organizační struktury. Dále je pojednáno o vymezení venkova a subjektech angažujících se v jeho rozvoji. Hlavní část práce se zaměřuje na charakteristiku jednotlivých okresních agrárních komor včetně uvedení pohledu představitelů Agrární komory ČR na aktuální problémy českého zemědělství. Závěrečná kapitola obsahuje srovnání Agrární komory ČR s obdobnými institucemi působícími na Slovensku.