Porušený totální odraz v Ottově konfiguraci - Buchtová, Lenka; Schmidt, Eduard, 1935-2021; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta. Fyzikální sekce (2012)
Studium optických vlastností kovových tenkých vrstev v tzv. Ottově konfiguraci, tj. kombinace porušeného totálního odrazu s dielektrickou vrstvou mezi hranolem a kovem. Měření ve viditelné oblasti spektra s rozšířením na úhlovou závislost. Zjišťování optických konstant kovové vrstvy a dielektrické vrstvy.
In this thesis we study optical properties of metallic thin films in Otto configuration, ie combination of attenuated total reflection and dielektric layer between prism and metal. Measurements in the visible spektrum extending to the angular dependence. Finding optical constants of metal layer a dielektric layer.
Vedoucí práce: Eduard Schmidt
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: optické vlastnosti materiálů; tenké vrstvy; optical properties of materials; thin films; bakalářské práce