Porušený totální odraz v Ottově konfiguraci - Buchtová, Lenka (2012)
Studium optických vlastností kovových tenkých vrstev v tzv. Ottově konfiguraci, tj. kombinace porušeného totálního odrazu s dielektrickou vrstvou mezi hranolem a kovem. Měření ve viditelné oblasti spektra s rozšířením na úhlovou závislost. Zjišťování optických konstant kovové vrstvy a dielektrické vrstvy.