Mezinárodní spolupráce při správě daní v oblasti daně z přidané hodnoty - Schillerová, Petra; Mrkývka, Petr, 1964-; Masarykova univerzita. Katedra finančního práva a národního hospodářství (2011)
Mezinárodní administrativní spolupráce při správě je činnost příslušného orgánu státní správy, která spočívá ve výměně informací o daňových subjektech se zahraničními daňovými správami. Tímto způsobem získává daňová správa každé země příslušné informace o daňových subjektech, které by bez zahraniční spolupráce nebyla schopna získat sama. Hlavním cílem mezinárodní spolupráce je boj proti daňovým únikům. S postupující globalizací a rozšiřujícím se ekonomickým působením daňových subjektů její význam neustále vzrůstá.
International administrative cooperation in tax administration is an activity if the state administration body, which consists in exchanging information on tax entities with foreign tax administrations.In this way gets the tax authorities of each country relevant information about tax entities that without foreign cooperation was not able to get myself. The main aim of international administrative cooperation to combat tax evasion. With increasing globalization and expanding economic effects of tax subjects is constantly increasing its significance.
Vedoucí práce: Petr Mrkývka
Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2012
Anglické resumé
Keywords: daň z přidané hodnoty; mezinárodní spolupráce; správa daní; international cooperation; tax administration; value-added tax; disertace