Mezinárodní spolupráce při správě daní v oblasti daně z přidané hodnoty - Schillerová, Petra (2011)
Mezinárodní administrativní spolupráce při správě je činnost příslušného orgánu státní správy, která spočívá ve výměně informací o daňových subjektech se zahraničními daňovými správami. Tímto způsobem získává daňová správa každé země příslušné informace o daňových subjektech, které by bez zahraniční spolupráce nebyla schopna získat sama. Hlavním cílem mezinárodní spolupráce je boj proti daňovým únikům. S postupující globalizací a rozšiřujícím se ekonomickým působením daňových subjektů její význam neustále vzrůstá.