Keramická nádobka z produkce znojemské továrny - Zálešáková, Magdaléna (2012)
Bakalářská práce se zabývá studiem materiálové a umělecko-historické podstaty poškozeného keramického předmětu vyrobeného na počátku 20. století. V teoretické části shrnuje keramický materiál v několika pohledech, následuje analýza předmětu, jejíž výsledky slouží k charakterizaci výrobních podmínek, materiálového složení a studiu předpokladů jeho degradace. Na závěr se věnuje procesu restaurování.