Chemická databáze: POPsPedia - Pokladník, Martin (2012)
Bakalářská práce je zaměřena na rozšíření obsahu a zdokonalení funkčnosti internetové databáze POPsPedia, která je součástí projektu GENASIS. Databáze je určena pro odbornou i laickou veřejnost a zabývá se popisem tzv. perzistentních organických polutantů (POPs), které jsou známé svými negativními účinky na životní prostředí a jsou regulovány mezinárodními úmluvami. První a zároveň nejrozsáhlejší část práce je věnována novému zpracování textů popisujících 12 základních POPs uvedených ve Stockholmské úmluvě. Druhá část podává kritický přehled celého rozsahu fyzikálně-chemických parametrů těchto látek, zpracovaný z relevantních odborných zdrojů, v tabulkovém formátu. Poslední oddíl prezentuje konkrétní návrhy na vylepšení funkcí a vizi možného budoucího vývoje POPsPedie.