Řízení mikroklimatických podmínek během uložení a vystavování kovových artefaktů - Foret, Lukáš (2012)
V této bakalářské práci se věnují možnostem kontroly a řízení mikroklimatických podmínek v muzejních vitrínách, rozdílům v možnostech použití pasivní a aktivní kontroly mikroklimatu, vlastnostem materiálů vhodných pro použití v rámci preventivní konzervace a metodám testování jejich vlastností. Praktickým výstupem této bakalářské práce byla konstrukce a testování pasivní vitríny s mikroklimatem vhodným pro vystavování renesanční přilby v Muzeu Boskovicka.