Deriváty 2,4-dimethylglykolurilu - Pavlovec, Lukáš (2012)
Vzhledem ke své struktuře a vlastnostem je glykoluril vhodnou sloučeninou pro syntézu makrocyklů, oligomerů a molekulárních klips se specifickými supramolekulárními vlastnosti. V této bakalářské práci se věnujeme různým cestám přípravy 1,5-difenyl-2,4-dimethylglykolurilu a jeho potenciálního využití jako stavebního bloku pro přípravu makrocyklů.