Selektivní příprava dimerů propandimočoviny - Lízal, Tomáš (2012)
Propandimočovina je sloučenina odvozená ze struktury glykolurilu, vhodného bloku pro stavbu supramolekulárních objektů. V této práci byl připraven o-xylylenem chráněný dimer propandimočoviny a zjištěna jeho krystalová struktura. Dále byla připravena tetrakis(hydroxymethyl)propandimočovina.