Vychytávání par látek rostoucími ledovými krystaly - Miháliková, Zuzana, 1990- (2012)
Cílem této práce bylo zpracování literární rešerše na téma ledu jako reakčního média, absorpce a adsorpce organických a anorganických látek ledem a jeho povrchem. Experimentální část práce popisuje experimenty provedené na novém zařízení, které umožňuje studium zachytávání par organických látek rostoucími krystaly. Pro tyto pokusy byl použit kafr jako modelová sloučenina. Rozdělování organické látky mezi led a plynnou fázi bylo studováno při různých teplotách a obsahu vodní páry ve vzduchu.