2,4-dialkylglykolurily - Richtár, Jan; Šindelář, Vladimír, 1975-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta (2012)
Tato bakalářská práce je věnována přípravě 2,4-dialkylglykolurilů a také 2-monoalkylglykolurilů. Její nedílnou součást představuje rovněž syntéza prekurzorů reakcí a hledání vhodných podmínek pro vznik mnohdy dosud nepublikovaných sloučenin.
This thesis is dedicated to preparation of 2,4-dialkylglycolurils and also 2-monoalkylglycolurils. The synthesis of precursors of the reactions presents its integral part as well as searching for convenient conditions for formation of often yet not published substances.
Vedoucí práce: Vladimír Šindelář
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2012
Keywords: deriváty glykolurilu; deriváty močoviny; chemické syntézy; močovina; glycoluril derivatives; synthesis; urea derivatives; urea; bakalářské práce