2,4-dialkylglykolurily - Richtár, Jan (2012)
Tato bakalářská práce je věnována přípravě 2,4-dialkylglykolurilů a také 2-monoalkylglykolurilů. Její nedílnou součást představuje rovněž syntéza prekurzorů reakcí a hledání vhodných podmínek pro vznik mnohdy dosud nepublikovaných sloučenin.