Reakce halogenidů karboxylových kyselin s amidy kyselin fosforu - Horní, Michal (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem reakcí chloridů karboxylových kyselin s amidy kyselin fosforu. V úvodní části textu je zpracován teoretický přehled o řešené problematice. V experimentální části jsou uvedeny syntézy dle postupů navržených na základě literární rešerše, které směřují k přípravě ligandů typu R-NH-P. Pro detailní studium reakčních směsí byla využita NMR spektroskopie.