Komplikace po laparoskopické cholecystektomii v závislosti na užité koagulační technice : /srovnání konvenční elektrokoagulace a harmonického skalpelu

Autor práce: MUDr. Petr Hasala, učo 270916 Název práce: Komplikace po laparoskopické cholecystektomii v závislosti na užité koagulační technice Školitel: prof. MUDr. Jan Wechsler, CSc., učo 2729, ChKI FN USA LF MU práce srovnává vliv použité koagulační techniky při cholecystektomii. Konvenční elektr...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Hasala, Petr (Dissertant)
Other Authors: Wechsler, Jan, 1938- (Thesis advisor)
Format: Thesis Manuscript
Language:Czech
Published: 2011
Subjects:
Online Access:http://is.muni.cz/th/270916/lf_d/
Cover Image
LEADER 04039ctm a22006977a 4500
001 MUB01000721895
003 CZ BrMU
005 20150424143525.0
008 120630s2011 xr ||||| |||||||||||cze d
STA |a POSLANO DO SKCR  |b 2020-05-07 
035 |a (ISMU-VSKP)142260 
040 |a BOD114  |b cze  |d BOD002 
072 7 |a 617  |x Ortopedie. Chirurgie. Oftalmologie  |2 Konspekt  |9 14 
080 |a 617.55-072.1  |2 MRF 
080 |a 616.361/.369  |2 MRF 
100 1 |a Hasala, Petr  |% UČO 270916  |* [absolvent LF MU]  |4 dis 
242 1 4 |a The frequency of complications after laparoscopic cholecystectomy according to the coagulation technique  |y eng 
245 1 0 |a Komplikace po laparoskopické cholecystektomii v závislosti na užité koagulační technice :  |b /srovnání konvenční elektrokoagulace a harmonického skalpelu  |h [rukopis] /  |c Petr Hasala 
260 |c 2011 
300 |a 79 l. 
500 |a Vedoucí práce: Jan Wechsler 
502 |a Dizertace (Ph.D.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2012 
520 2 |a Autor práce: MUDr. Petr Hasala, učo 270916 Název práce: Komplikace po laparoskopické cholecystektomii v závislosti na užité koagulační technice Školitel: prof. MUDr. Jan Wechsler, CSc., učo 2729, ChKI FN USA LF MU práce srovnává vliv použité koagulační techniky při cholecystektomii. Konvenční elektrokoagulace je porovnávána s harmonickým skalpelem. Cílem studie je poznání, zda rozdílné fyzikální principy těchto nástrojů jsou klíčem k objasnění frekvence výskytu a závažnosti komplikací během laparoskopického výkonu.  |% cze 
520 2 9 |a Author: MUDr. Petr Hasala Name of the study: The frequency of complications after laparoscopical cholecystectomy according to the coagulation technique – a comparative study Lecturer: prof. MUDr. Jan Wechsler, CSc.,ChKI FN USA LF MU This work analyze the impact of coagulation instrument devices used during gallbladder removal. Standard electrocautery is compared to the use of harmonic scapel.Aim of study is to determine whether the different principles of these instruments are the key to the frequency and severity of complications during laparoscopy.  |9 eng 
650 0 7 |a elektrokoagulace  |2 czmesh 
650 0 7 |a harmonický skalpel  |2 CZ-BrMU 
650 0 7 |a Harmonic scalpel  |2 eCZ-BrMU 
650 0 7 |a cholecystektomie laparoskopická  |2 czmesh 
650 0 7 |a laparoskopie  |2 czmesh 
650 0 2 |a Electrocoagulation 
650 0 2 |a Cholecystectomy, Laparoscopic 
650 0 2 |a Laparosopy 
655 7 |a disertace  |7 fd132024  |2 czenas 
658 |a Chirurgie (čtyřleté)  |b Chirurgie  |c LF D-CI4 CHIR (CHIR)  |2 CZ-BrMU 
700 1 |a Wechsler, Jan,  |d 1938-  |7 ola2003167572  |% UČO 2729  |4 ths 
710 2 |a Masarykova univerzita.  |b Chirurgická klinika, I.  |7 xx0037880  |4 dgg 
856 4 1 |u http://is.muni.cz/th/270916/lf_d/ 
CAT |c 20120630  |l MUB01  |h 0422 
CAT |a GREGROVA  |b 02  |c 20120730  |l MUB01  |h 1524 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20120911  |l MUB01  |h 1154 
CAT |a HANAV  |b 02  |c 20121119  |l MUB01  |h 1205 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20130304  |l MUB01  |h 1434 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20130430  |l MUB01  |h 1328 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20131024  |l MUB01  |h 0922 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20140401  |l MUB01  |h 0753 
CAT |c 20140911  |l MUB01  |h 1610 
CAT |c 20140912  |l MUB01  |h 1104 
CAT |a CECHOVA  |b 02  |c 20150424  |l MUB01  |h 1435 
CAT |c 20150901  |l MUB01  |h 1449 
CAT |c 20150921  |l MUB01  |h 1410 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20151226  |l MUB01  |h 0245 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20180817  |l MUB01  |h 1757 
CAT |a POSPEL  |b 02  |c 20190328  |l MUB01  |h 1132 
CAT |c 20200507  |l MUB01  |h 1114 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 0959 
CAT |c 20210614  |l MUB01  |h 1948 
CAT |a BATCH  |b 00  |c 20210724  |l MUB01  |h 1215 
LOW |a POSLANO DO SKCR  |b 2020-05-07 
994 - 1 |l MUB01  |l MUB01  |m VYSPR  |1 KUK  |a Knihovna univ. kampusu  |2 SKLAD  |b KUK - sklad  |3 LF-2011-K-8015  |6 3147053180  |5 3147053180  |8 20120730  |f 71  |f Prezenční SKLAD  |r 20120730  |s převod 
AVA |a MED50  |b KUK  |c KUK - sklad  |d LF-2011-K-8015  |e available  |t K dispozici  |f 1  |g 0  |h N  |i 0  |j SKLAD