Okruhy a moduly - Janík, Tomáš (2012)
Práce, kterou máte před sebou, vznikla jako studijní materiál ke stejnojmennému kurzu Okruhy a moduly vyučovanému na Přírodovědecké fakultě Masarykovy univerzity. Látka je vysvětlována pomocí algebraických i kategoriálních metod, přičemž první zmíněné jsou prerekvizitou pro studium teorie modulù. Považoval jsem tedy za dùležité především uvést studenta do kategoriálního pojmosloví a naučit jej práci s komutativními diagramy.