Hantaviry Starého a Nového světa - Vrbovská, Veronika (2012)
Hantaviry pro člověka představují infekční agens a mohou vyvolávat závažná onemocnění jako jsou hemoragická horečka s renálním syndromem a hantavirový plicní syndrom. Tato práce popisuje problematiku patogenních i nepatogenních hantavirů, jejich geografické rozšíření a rezervoárové hostitele. Také uvede možnosti prevence, léčby a diagnostiky a zhodnotí rozšíření hantavirů v České republice.