Maturity z matematiky včera a dnes - Svobodová, Gabriela (2012)
Bakalářská práce „Maturity z matematiky včera a dnes" obsahuje třicet řešených příkladů doplněných komentářem. Tyto úlohy byly předloženy studentům gymnázia ve školním roce 1935/1936. Komentář je zaměřen na posouzení obtížnosti zadané úlohy vzhledem k obsahu historických učebnic z třicátých let minulého století. Dále je zde posouzeno, zda by danou úlohu byli schopni vyřešit nynější gymnaziální studenti.