Polské učebnice matematiky - Sikora, Pavel (2012)
Tato bakalářská práce popisuje učebnice matematiky používané na polských všeobecných lyceích a srovnává je s českými středoškolskými učebnicemi. Postupně se zabývá polským vzdělávacím systémem, srovnáním učebnic z celkového pohledu a konečně detailním srovnáním přístupu učebnic k několika vybraným partiím matematiky.