Úplnost ekvacionální logiky - Zoubek, Pavel (2012)
Hlavním cílem této bakalářské práce bylo zpracovat téma ekvacionální logiky ve formě srozumitelné pro studenty seznámené se základy univerzální algebry a ukázat některé aplikace. Práce obsahuje zejména základní definice a věty, ukázky řešení problému identit pomocí modelu volné algebry, ekvacionální logiku, větu o úplnosti ekvacionální logiky a některé její aplikace.