Výukové materiály pro téma Biologie člověka na střední škole - Chytilová, Pavla (2012)
Přechod na školní vzdělávací programy umožnil školám ovlivnit rozsah i náplň učiva. Na základě toho vznikla potřeba tvorby nových výukových materiálů. S nástupem moderní didaktické techniky do škol je možné pro výuku využívat zejména prezentace a zvýšit tak názornost při výkladu nové látky. Úkolem diplomové práce bylo připravit materiály pro výuku tematického celku biologie člověka na gymnáziu Slovanské náměstí v Brně. V rámci této diplomové práce byly připraveny prezentace pro 7 tematických okruhů, které budou sloužit k expozici nové látky. K opakování a prověřování získaných znalostí byl pro každý tematický okruh vytvořen rozsáhlý soubor testových otázek. V neposlední řadě bylo vytvořeno 12 sad úloh pro praktická cvičení z biologie, čítajících celkem 61 návodů k biologickým pozorováním a pokusům.