Stanovení aktivních forem kyslíku v buněčných suspenzích tabáku - Štorková, Zuzana (2012)
Napadení rostliny patogenním organismem je zpravidla provázeno produkcí elicitorů - látek, které je rostlina schopna rozpoznat a následně zahájit obrannou reakci s cílem omezit působení patogenního organismu. Přidání elicitoru do rostlinné buněčné suspenze spouští sled dějů, který lze pozorovat v první fázi, např. změnou koncentrace iontů či nárůstem koncentrace aktivních forem kyslíku (AOS). Cílem této práce bylo stanovit množství AOS u obranných reakcí vyvolaných elicitorem cryptogeinem a jeho mutanty. Ke stanovení hladiny AOS byla využita luminometrie.