Role extracelulárního argininu v regulaci produkce oxidu dusnatého u endoteliálních buněk - Koudelka, Adolf (2012)
Tato bakalářská práce byla věnována sledování vlivu aminokyseliny L-argininu (substrátu pro syntézu oxidu dusnatého) a asymetrického dymethylargininu (inhibitoru produkce oxidu dusnatého) na produkci oxidu dusnatého, dále na expresi a aktivaci proteinů důležitých v regulaci intracelulárních signálních drah vedoucích k produkci oxidu dusnatého u endoteliálních buněk. Práce byla zaměřena zejména na optimalizaci aktivace lidských umbilikálních žilních endoteliálních buněk, stanovení produkce oxidu dusnatého pomocí Griessovy kolorimetrické metody a sledování exprese proteinů pomocí metody Western blot.