Úloha proteinů regulační dráhy NF-kappaB v procesu metastazování nádorů - Maryáš, Josef (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá rodinou transkripčních regulátorů NF-kappaB (NF-κB) a jejich rolí při vývoji a metastazování karcinomu prsu. Teoretická část práce je věnována proteinům a drahám, jež jsou spjaté s regulací NF-κB. Experimentální část práce se věnuje stanovení exprese šesti proteinů (RELA, PDLIM2, RNF25, TRAF3IP2, STMN1 a YWHAH) na panelu buněčných linií karcinomu prsu. Zjištěná korelace mezi expresí jednotlivých proteinů a klinickopatologickými charakteristikami buněčných linií sloužila k určení vztahu těchto proteinů k regulaci dráhy NF-κB.