Neporuchové postupy v teorii silně korelovaných elektronových systémů - Jirků, Hana (2012)
Předložená práce se zabývá studiem vlastností jednodimensionálních cyklických řetízků silně korelovaných elektronů popsaných na úrovni t-J modelu. Byla prozkoumána elektronová struktura několika systémů a její vývoj pro různé hodnoty parametrů t a J. Tyto výpočty byly následně použity při určování vodivosti podél řetízku a vodivosti mezi dvěma slabě vázanými řetízky v závislosti na teplotě.