Optický a elektrochemický detektor na bazi amalgamu - Dvořák, Jan (2012)
Hlavním cílem této práce je ověřit možnost spojení optického detektoru na bázi amalgámu s elektrochemickým detektorem. Biodetektory na principu rezonance povrchových plasmonů (se zlatým referenčním vzorkem) se v současnosti hojně používají. V elektrochemických měřeních je oproti tomu v současné době tendence nahrazovat zlaté elektrody elektrodami amalgámovými. Práce se tedy zaměřuje na možnost nahrazení zlata v plasmonových biodetektorech amalgámem a spojení přístroje s elektrochemickým detektorem. Při zpracovávání měření je důležité uvážit různé modely, popřípadě započítání drsnosti.