Technologie přípravy křemíkového solárního článku - Lešundák, Adam (2012)
V tejto diplomovej práci sa venujem problematike prípravy monokryštalických kremíkových solárnych článkov a ich fotovoltaickej charakterizácii. V laboratóriu polovodičov - čistých priestoroch som pripravil dve sady solárnych článkov, ktoré sa líšili vo vertikálnej štruktúre. Každá sada obsahovala šesť solárnych článkov, s rôznou horizontálnou štruktúrou kontaktov napojených k emitoru. Merania charakteristík vyrobených článkov odhalili viac chyby v technologickom postupe, než rozdielne parametre sád a kontaktov.