Kartografická 3D vizualizace okresu Přerov - Střílková, Lenka (2012)
Hlavním úkolem této bakalářské práce bylo vytvořit 3D model okresu Přerov. V teoretické části byly popsány programy pro tvorbu 3D modelu a datové zdroje dostupné v České republice. V praktické části byl pomocí těchto programů a vybraných databází vytvořen model území. K tvorbě modelu byly využity programy ArcScene a Google Earth a databáze ZABAGED. Samotné tvorbě modelu předcházelo předzpracování v programu ArcMap - tvorba modelu TIN. Výsledkem práce je 3D model okresu Přerov.