Mapy vegetačního krytu vybrané části jižní Moravy vytvořené metodami DPZ a verifikace jejich přesnosti - Geherová, Lucie, 1988- (2012)
V této bakalářské práci se věnujeme tvorbě map vegetačního krytu okolí Zlína prostředky DPZ a verifikací jejich přesnosti. Pozornost je věnována zejména výčtu základních metodických přístupů, zvláště pak roli spektrálních indexů při mapování vegetace. Význam je přikládán také geometrické korekci snímku z Landsat 7 ETM+, který je v této studii zpracováván. Cílem je sestavení mapy vymezující vegetační druhy v rámci studovaného území. Přesnost této mapy je následně ověřena na základě informací z mapových zdrojů a terénního průzkumu.