Mapování a vizualizace sběrných míst tříděného odpadu pomocí technologie GIS - Zelik, Vladislav (2011)
Táto práca sa zaoberá problematikou triedeného zberu odpadu na území vybraných mestských častí Brna. Jej hlavnou náplňou je mapovanie a analýza rozmiestnenia zberných stanovísk triedeného odpadu v tejto oblasti, ako aj návrh optimalizácie súčastného stavu. Súčasťou práce bola aj klasifikácia zástavby daných mestských častí. Jej výstupom je okrem iného aj vizualizácia ako súčastného, tak optimalizovaného stavu.