Vaskulitidy velkých cév - možnosti využití 18F-FDG PET a PET/CT vyšetření - Řehák, Zdeněk (2012)
Předmětem dizertační práce bylo zhodnocení přínosu FDG PET a PET/CT vyšetření u pacientů s vaskulitídami velkých tepen. Na souboru 39 nemocných, u kterých bylo toto vyšetření provedeno v rámci diferenciálního vyšetřování nemocných s horečkou neznámého původu bylo prokázáno, že známky vaskulitídy velkých tepen jsme detekovali dříve než jinými zobrazovacími vyšetřeními Na souboru 26 nemocných se podařilo prokázat i pokles akumulace FDG ve velkých tepnách při terapii kortikosteroidy.