Wentzelova, Kramersova, Brillouinova aproximace a Maslovovy indexy v kvantové mechanice - Hulík, Ondřej (2012)
Tato bakalářská práce se věnuje studiu geometrického přístupu ke kvantové teorii a geometrické teorii kvantizace klasické mechaniky, především potom symplektické geometrii, metodě semi-klasické aproximace Wentzel-Kramers-Brillouinovy (WKB), dále pak rigorónímu zavedení Maslovova indexu. Pro ověření je tato teorie v průběhu práce aplikována na dva typické příklady, a to kvantový harmonický oscilátor a spektrum atomu vodíku.