Vyšší harmonické frekvence v reaktivním a prašném plazmatu - Fišák, Jakub (2012)
V této bakalářské práci se věnujeme studiu závislosti elektrických parametrů, tj. napětí, proudu a jejich vyšším harmonickým frekvencím v plazmatu na různých veličinách a snažíme se zjistit, zda přítomnost prachových částic nějak ovlivní jejich chování. Součástí práce je rovněž popis závislosti množství detekováného prachu pro různé podmínky (průtoky jednotlivých složek plynu do reaktoru, výkon generátoru). Jeho jednoznačný vliv na harmonické frekvence však zjištěn nebyl. Byly zjištěny možné projevy probíhající delaminace nadeponované vrstvy.