Metody přípravy grafénu - Jelínek, Petr (2012)
V této bakalářské byly studovány možnosti přípravy grafénu mechanickou metodou a pomocí depozice z plynné fáze za různých podmínek. Při přípravě grafénu mechanickou metodou byly použity různé druhy zdrojů grafitu a křemíková deska s vrstvou oxidu křemíku. Depozice z plynné fáze pak byla prováděna na měděné fólii pomocí metanového prekurzoru v laboratorní peci za vysoké teploty. Vybrané vzorky z provedených experimentů byly následně analyzovány pomocí optického mikroskopu a Ramanovy spektroskopie.