Elektrostatická kvadrupólová past - Stárek, Jaroslav (2012)
V této bakalářské práci studujeme pohyb elektricky nabitých prachových částic v elektrostatické kvadrupólové pasti (tzv. Paulově pasti), podmínky stability chycených částic a princip fungování. Zabýváme se sestavením pasti, porovnáme experiment s teorií a ukážeme zajímavé jevy probíhající v pasti.