Úloha intracelulární redoxní rovnováhy v neurogenezi embryonálních kmenových buněk - Hortová Kohoutková, Marcela (2012)
Neurogeneze je proces, při kterém jsou generovány nové neurální buňky. Cílem této předkládané práce je snaha ověřit, jestli do procesu neurogeneze mohou zasahovat i látky, které mění intracelulární redoxní status buňky. Experimentální část práce je založena na kultivaci na myších neurálních progenitorových buněk in vitro a následné analýze pomocí různých metod, zejména Western Blottu. Mezi hlavní zkoumané markery patří neurálně specifické proteiny a to zejména N-CAM a β III tubulin.