Analýza vybraných regionálně geografických diferencí zemí EU - Rožková, Veronika (2012)
Tato bakalářská práce se zabývá regionálně geografickými diferencemi v zemích Evropské unie. V první části je představen vznik a vývoj Evropské unie. Následně se práce věnuje regionální politice a regionálnímu rozvoji. Stěžejní část tvoří výběr a analýza socioekonomických ukazatelů, které představují výrazné regionálně geografické diference v zemích Evropské unie. Závěr práce se zaměřuje na dané téma z hlediska výuky zeměpisu na středních školách.