Terénní geografické projektové praktikum - Zagatová, Kateřina (2012)
Tato bakalářská práce je věnována využití terénní a projektové výukové metody ve výuce zeměpisu na střední škole. Součástí práce je kompletní zpracování tří terénních geografických projektových praktik, včetně metodické příručky pro učitele a didaktické hry. Terénní geografické projektové praktikum se zaměřením na obyvatelstvo bylo realizováno a je v práci popsáno a zhodnoceno. Teoretická část je věnována charakteristice terénní i projektové výuky.