Rožnovsko - návrh vlastivědné učebnice - Rýparová, Alena (2012)
Tato práce si klade za cíl vytvoření návrhu vlastivědné učebnice Rožnovska, která bude určena pro výuku zeměpisu místního regionu na středních školách. Její součástí jsou kromě výkladové části také otázky a úkoly pro žáky. Ke každému tématu náleží rovněž jedna výuková prezentace.