World Heritage - světové klenoty přírody jako zdroj poznání - Otýpka, Aleš (2012)
Tato práce je ukázkou toho, jak lze využít světoznámé chráněné oblasti - World Heritage - ve výuce středoškolské geografie. Hlavní částí práce je zpracování některých okruhů geografie pro výuku, a to pomocí prezentací, průvodních textů a projektů a aktivit. Práce obsahuje veškeré materiály tak, jak je s nimi ve výuce počítáno.