Dopravní poloha a dostupnost nákupních center v českých městech - Sedláček, Marek (2012)
Tato práce se věnuje dopravní dostupnosti nákupních center na Moravě a ve Slezsku. Sumarizuje možná hodnotící kritéria, vytvořený bodovací systém, vymezení zkoumaných sídel a komplexní analýzu dopravní dostupnosti individuální a městskou dopravou, podloženou teoretickým základem. Výsledkem je aplikace zjištěných dat na konkrétní příklady nákupních center v souvislosti s jejich ekonomickou úspěšností. Práce vytváří platformu pro výzkum dopravní polohy a dostupnosti nákupních center různými druhy dopravy, v rámci sídel České republiky.