Význam modelových druhů čeledě Fabaceae pro aplikovanou genetiku - Hurych, Petr (2012)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na význam čeledi Fabaceae a především jejích modelových druhů pro aplikovanou genetiku. Jsou zde shrnuty informace o této čeledi, informace o genomech modelových druhů, u nichž je známá jejich sekvence, a také fylogenetické vztahy čeledi, díky kterým je možná aplikace nabytých znalostí na příbuzné druhy. Kromě toho jsou v práci popsány některé genomické metody včetně dosavadních aplikací na kulturní rostliny.