Úloha dráhy PI3-K->Akt v sebeobnově a diferenciaci embryonálních kmenových buněk - Machát, Radek, 1988- (2012)
Tato bakalářská práce shrnuje poznatky o vlivu signální dráhy PI3K/Akt na diferenciaci a sebeobnovu embryonálních kmenových buněk. Popisuje hlavní komponenty signální dráhy PI3K/Akt (PI3K, Akt, PTEN, mTOR) a stručně další faktory a signální dráhy, které ovlivňují pluripotenci embryonálních kmenových buněk. Zabývá se také vlivem signální dráhy PI3K/Akt na diferenciaci embryonálních kmenových buněk do jednotlivých buněčných typů (hematopoetické, neurální...).